Academicianul Leon Dănăilă, despre credinţa în Dumnezeu! Cum îi ajută acest lucru pe oameni pentru a avea o imunitate mai bună

29 05. 2020, 15:40

Academicianul Leon Dănăilă a vorbit despre puterea autosugestiei în vindecarea bolilor. Profesorul este de părere că oamenii credincioşi au mai multe şanse să nu se îmbolnăvească uşor.

„Fenomenele parapsihologice, autosugestia, sugestia, empatia sunt reale. S-a dovedit că acest creier are o putere foarte mare. Există oameni care au o putere aparte de a influența activitățile unei colectivități.

Anumiți conducători, așa cum a fost Hitler, aveau o putere aparte de a hipnotiza masele, de aceea oamenii executau tot ce spunea. Puterea asta de a influența este reală, creierul are niște unde care pot influența.

De exemplu, descântecele, care au o bază reală, funcționează în acest fel. Și preoții au această putere de a influența. De aceea, dacă preotul îi citește unui bolnav, sistemul imunitar al acestuia începe să devină tot mai puternic, el începe să se simtă mai bine.

Credința în Dumnezeu îi dă bolnavului o imunitate mai bună, el rezistă mai bine la boală pentru că boala este formată 50% din stare organică și 50% din stare psihică.

Așadar trebuie să știți că oamenii optimiști au un sistem imunitar foarte bun, pe când cei pesimiști se îmbolnăvesc mult mai repede. O stare depresivă poate duce la aparița bolilor grave, uneori”, spune prof. Leon Dănăilă.

OMS: „S-ar putea ca noul coronavirus să nu fie eradicat niciodată”

Cercetătorii au concluzionat faptul că noul coronavirus ar putea deveni endemic precum HIV.

Expertul în probleme de urgenţă al organizaţiei, Mike Ryan, a afirmat:“Acest virus poate deveni un alt virus endemic în comunităţile noastre şi este posibil să nu fie eradicat niciodată. Cred că este important să fim realişti şi nu cred că cineva poate prezice când va dispărea această boală”.

El a mai transmis că lumea are un anumit control asupra modului în care se confruntă cu boala, deşi a însemnat un “efort masiv”, chiar dacă se găseşte un vaccin, potrivit The Guardian.